Omgeving

Hasselt, hoofdstad van de smaak.

Of je nu een shopper bent, van cultuur houdt, graag een stapje in de wereld zet of geboren bent als lekkerbek. In Hasselt is er voor elk wat wils! Een greep uit het uitgebreide culturele aanbod ontdek je hieronder. Download hier alvast een stadsplan.

Paradijs voor shoppers

Hasselt is een van de meest exclusieve shopping- en modesteden van het land. Prachtige oude panden herbergen trendy boetieks, hippe designwinkels, concept stores, juweelzaken … Struin van etalage naar etalage in autoluwe of verkeersvrije straten en spot originele koopjes.

Cultuur- en kunststad

Hasselt intrigeert. Met internationaal gerenommeerde cultuurevenementen, eigenzinnige cultuurhuizen en een bruisende alternatieve scene. Maar ook met fascinerende kunstgalerijen en musea zoals het Modemuseum Hasselt, Het Nationaal Jenevermuseum en het Stadsmus.

Proeven en snoepen

Lekkerbekken genieten volop. Van de Hasseltse jenever, speculaas en chocolade. Van een terrasje op een zonnig pleintje of een koffiehuis in een pittoresk steegje. Bourgondiërs laten zich verwennen in een van de vele smaakvolle restaurants.

Het Smaaksalon

In het neoclassicistische Huis de Corswarem bevindt zich sinds kort het Smaaksalon. Hier laat kok Giovani Oosters je proeven van alle Hasseltse lekkernijen. De UiT-winkel en toeristische dienst versmolten hier ook tot de Smaakwinkel. De Smaakroutes zijn verkrijgbaar in Het Witte Huys.

De groene rand

De rust van de natuur: in Hasselt is die nooit ver weg. De Abdijsite Herkenrode, de Japanse Tuin, De Wijers met zijn 1000 vijvers, Natuurdomein Kiewit … Met de fiets of de gratis stadsbussen ben je er zo. Het Witte Huys ligt vlakbij het fietsroutenetwerk.

De gratis witte fietsen van Hasselt.

De witgekleurde fietsen van de Stad Hasselt kan je voor een dag uitlenen. – aan de achterkant van het stadhuis of aan de Slachthuiskaai, – van maandag t.e.m. zaterdag telkens van 10 tot 17.30 uur.

Hasselt in 48u

Met zijn tweetjes of vriendinnen twee dagen volop genieten van Hasselt? Stel gerust je eigen 48 uur samen. In Hasselt krijg je tijd om te genieten. Shop till you drop, pik terrasjes mee, nip van jenever, ga lekker stappen, verken de musea, ontdek culinaire toppers én … laat je op de leukste adresjes extra verwennen met je 48u-kaart. Verlies geen enkel voordeel uit het oog. Op deze website vind je alvast een overzicht en een portie inspiratie.

Meer tips voor cultuur, natuur, musea, recreatie, uitgaan, kindvriendelijke uitstappen en culinaire topadresjes vind je op de website van Visit Hasselt en Toerisme Limburg. Blader alvast eens door de gloednieuwe Limburg Vakantiegids.

 

Bron: Toerisme Limburg